nissan figaro

Back to the Future

Nieuwe APK en keuring zonder problemen door.

28-05-2018 heeft de Figaro een beurt, inspectie en nieuwe APK gekregen.

Eerst een bakje koffie met Toine gedronken van Figarocars.

Na overleg wat de plannen zijn voor de figaro voor de aankomende periode heeft hij eerst een rondje gereden van ongeveer 10 minuten.

Zijn eerste bevinding is dat hij motorisch erg mooi loopt en dat hij duidelijk kan merken dat de totale motor revisie een positief resultaat

Kleine schommeling in toerental geeft aan dat de bougiekabels vervangen dienen te worden. Om te controleren of dit echt nodig is wordt eerst besloten de timing van de motor iets te vertragen aangezien hij iets voor liep. Na een dag rijden besloten toch maar nieuwe bougiekabels te laten komen omdat dit de kosten natuurlijk niet zijn. Deze kabels worden door de positie van de turbo heel erg heet en dit kan nadelige invloed hebben op de levensduur van de kabels.

Hierna de auto op de brug en punt voor punt alles nagelopen, alle slangen zijn vervangen voor siliconen slangen “erg positief”. Suurbekrachtiging en de bak zweten iets maar alles ziet er top uit.

Een tip van Toine is de schokbrekers aankomende jaren een keer om te zetten naar gas schokbrekers voor het rijcomfort.

Stuurhuishoes moest vervangen worden.

Rubber van de ophanging van de demper van de uitlaat opnieuw vast laten zetten. Er zat bij een bepaald toerental een lichte resonantie in de uitlaat en dit is hiermee ook weer verholpen.

Met de aankomende vakantie in aantocht +/- 4.000km Italië banden er af voor inspectie remmen, schijven en blokken. Zag er goed uit rechts iets van een groef in de schijf maar niets zorgwekkendst.

Was er dan niets hoor ik je denken, 1 klein stuk in de draagbalk te grote van een euromunt is aangetast en zou voor de winterstalling aangepast moeten worden. Hier kan een stuk uitgeslepen worden en nieuw deel ingelast zodat roest niet verder kan doortrekken en echte schade kan aanrichten. Verder was de auto “hard”zoals ze dit noemen en in top staat.

Nieuwe APK erop en de figaro is weer klaar.

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 nissan figaro

Thema door Anders Norén