nissan figaro

Back to the Future

Detailen (poetsen voor de normale mensen)

Om de lak zo mooi mogelijk te krijgen zonder de gehele auto over te spuiten heb ik besloten zelf te detailen. Om dit echt goed te doen is het een behoorlijke klus en veel te veel voor 1 dag dus heb het gesplitst over 2 dagen met uitloop naar een derde dag. In 10 stappen zou hij weer moeten glimmen als een spiegeltje.

Stap 1.

Wassen van de auto volgens het 2 emmer systeem. Altijd eerst de spons in een schone emmer water afspoelen en dan pas weer in de emmer met sop. Ik gebruik zelf super slick autoshampoo van carclean.

Stap 2.

Word de auto gekleid, door met een speciaal lube middel en een speciaal stuk klei of in mijn geval een klei handschoen is de auto geheel afgenomen. Alle vervuilde delen die er niet met schoonmaken afgaan blijven in de klei achter en hierdoor wordt de lak mooi glad.

Fine Grade Clay Mitt 

Stap 3.

De hele auto word nu mat de oneffenheden zoals een sinaasappelhuid en stofdeeltjes in de lak zullen hierdoor verdwijnen.

Voor:

Na:

Stap 4.

Met een oranje poetsschijf op de DAP9000 en lichte schuurpasta mezzo van Monello de hele auto 2x horizontaal 2x verticaal behandelen.

Stap 5.

Met een witte poetsschijf op de DAP9000 en lichte schuurpasta mezzo van Monello de hele auto 2x horizontaal 2x verticaal behandelen.

Stap 6.

Met een zwarte polijstschijf op de DAP9000 en Raffini Finale Finishing de hele auto 2x horizontaal 2x verticaal behandelen.

Stap 7.

Met de hand aanbrengen en laten opdrogen Black Hole van Poorboys World. Vervolgens met een zachte doek uitpoetsen.

Stap 8.

Met de hand aanbrengen en laten opdrogen EX-P een pure sealant van Poorboys World. Vervolgens met een zachte doek uitpoetsen.

Stap 9.

Met de hand aanbrengen en laten opdrogen diamond white wax panel van Dodo Juice. Vervolgens met een zachte doek uitpoetsen.

Stap 10.

Met de hand aanbrengen en laten opdrogen Blue Velvet wax panel  van Dodo Juice. Vervolgens met een zachte doek uitpoetsen.

Kijk eens aan hoe de figaro staat te glimmen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 nissan figaro

Thema door Anders Norén