nissan figaro

Back to the Future

Taxatie

Omdat de Nissan Figaro met zijn bijna 30 jaar onder de yongtimer/oldtimer verzekering valt kan hiervoor een speciale verzekering worden afgesloten. Deze auto’s worden doorgaans gebruikt door autoliefhebbers die veel minder schade rijden en brokken maken dan de gemiddelde automobilist.

Een nadeel is dat de dagwaarde van een oldtimer niets over de echte waarde/vervangingswaarde van de auto zegt en moet zo’n auto getaxeerd gaan worden. Deze taxatie zal iedere 3 jaar opnieuw gedaan moeten worden.

Ik heb gekozen om dit te doen bij rietveldtaxaties te doen.

Met dit rapport van deze taxatie kan de auto all-risk verzekerd worden op basis van de taxatie waarde. De premie voor zo’n verzekering bedraagt +/- €350,- per jaar voor een taxatiewaarde rond de +/- €10.000,-

Het maken van een taxatierapport kost tussen de €120,- en €180,- op eigen locatie. Een herkeuring is +/- 25% goedkoper omdat dan alle gegevens al bekend zijn en deze alleen aangevuld gaat worden aan het oude rapport.

In het verleden heb ik al eerder een auto bij Rietveld taxatie laten taxeren en heb hier een goed gevoel aan overgehouden.

Verder is Rietveld taxatie echt bekend met de Nissan Figaro.

Zodra het volledige taxatie rapport binnen is zal ik deze online zetten.

De taxateur gaf aan dat hij het een erg mooie rijders auto vond. De figaro is in goede staat en mooi onderhouden.

Vervangingswaarde van de figaro zit net onder de €10.000,-. Laten we hopen dat we dit nooit aan hoeven te spreken voor de verzekering.

 

Hierbij linkje naar het taxatie rapport

Nissan Figaro 9-KVP-77

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 nissan figaro

Thema door Anders Norén